Цветан Василев изнесъл редица досиета на властимащи

Осман Октай разкри истината за Цветан Василев в ефира на Нова тв.

Той заяви, че е очаквал КТБ да мине в други ръце, а не държавата да влага пари в нея. Според Осман Октай този факт е достатъчно показателен, че властимащите треперят от мажоритарния собственик на КТБ – Цветан Василев. Октай, който е един от основателите на ДПС и главен критик на Ахмед Доган заяви още, че нещата се повтарят и тази съдба застига всички подобни проекти, които се сливат с държавата.

[caption id="attachment_416173" align="alignright" width="300"]Цветан Василев изнесъл редица досиета на нластимащи Цветан Василев изнесъл редица досиета на властимащи[/caption]

Безспорно там, където има пари, при това доста големи, има и големи скандали, категоричен е Октай. Той призова да бъде направена проверка къде имат кредити съдии и прокурори, които строят хотели. Гостът подчерта, че Цветан Василев не е първият, който се намира в подобно положение и припомни, че по времето на Емил Кюлев и Илия Павлов нещата са стояли по подобен начин. Осман Октай припомни и че в последствие са станали много труповете и всички ние ги видяхме. После обаче изневиделица КТБ заменила тази позиция.

Според Осман Октай е много лесно да превърнеш една банка от малка в голяма в рамките на половин година. Той е категоричен, че това е нямало как да стане, без изричния подпис на тогавашния финансов министър Милен Велчев. Осман Октай взриви хвърли бомба в общественото пространство, заявявайки, че според него Цветан Василев е изнесъл много документи на властимащи хора и попита каква е ролята на Милен Велчев в изкупуването на капитали около КТБ. Освен това според Октай не е нормално банка да извършва търговска дейност и да изкупува предприятия. Според него това е конфликт на интереси и подобно нещо не може да бъде видяно никъде другаде по света.

В този ред на мисли Октай попита къде е финансовият надзор върху банката на Цветан Василев. В заключение той посочи, че Цветан Василев е успял да изнесе редица досиета, които са били показани пред магистрати и именно поради тази причина всички властимащи треперят от него в момента. Последните думи на Осман Октай в ефира на Нова тв бяха, че всичко това минава през сараите на Доган, пише pik.bg.