Орлин Русев на свобода срещу 10 бона

Орлин Русев на свобода срещу 10 бона
5 (100%) 1 vote

Орлин Русев беше пуснат под гаранция, касиерката и счетоводителката на КТБ остават в ареста

Орлин Русев, изпълнителният директор на КТБ, е бил освободен от ареста тази нощ. Решението на Софийски градски съд е било ообявено в 2 часа и 20 минути през нощта след заседание, продължило цели девет часа и незабавно е било изпълнено. Орлин Русев е излязъл на свобода срещу гаранция от 10 хиляди лева.

Орлин Русев

Орлин Русев

Другите обвиняеми по делото – Маргарита Петрова – касиерката на КТБ, както и Борислава Тренева Кючукова – заместник главен счетоводител, остават в ареста. Мария Димова, главната счетоводителка на КТБ, остава под домашен арест заради силно влошеното си здраве.

Припомняме ви, че Орлин Русев и Маргарита Петрова са обвинени в неправомерно присвояване на огромни суми пари от трезора на банката в периода от 2011 година до юни тази година. Мария Димова и Борислава Тренчева-Кючукова са обвинени в съучастничество. Общият размер на присвоените средства е 205 милиона лева, за които се знае, че последният транш е изтеглен ден преди квесторите да направят проверка в КТБ.

В последствие стана ясно, че парите не са изнесени в един ден, каквато информация се появи на места, а в продължение на цели три години, предават от Фактор БГ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар