Николай Бареков е категоричен, че Бойко Борисов трябва да бъде разследван

Николай Бареков хвърли поредната бомба, коментирайки случилото се с КТБ. Днес по-късно той ще замине за Страсбург. Николай Бареков каза, че все още обмисля вариантите, по които да сезира ЕК за разследване на случая с КТБ.

Лидерът на "България без цензура" заяви, че Бойко Борисов и Симеон Дянков трябва да бъдат разпитано незабавно, тъй като източването на КТБ е започнало през 2011 година, а тогава на власт беше кабинетът на ГЕРБ.

[caption id="attachment_416071" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков заяви, че Бойко Борисов трябва да бъде разследван за източването на КТБ[/caption]

Николай Бареков заяви, че трябва да се установи по какъв начин Бойко Борисов е съдействал за източването на КТБ или съответно е бездействал, знаейки че банката се източва. Младият политик каза, че Бойко Борисов и Симеон Дянков успяха да излъжат целия български народ, че банковата система у нас е стабилна. Според Николай Бареков на това се дължи наплива на вложители към КТБ. Гражданите са били примамени с уверенията от страна на управляващите за стабилна банкова система и високите лихви на КТБ.

Евродепутатът допълни, че президентът Росен Плевнелиев също е съучастник на Бойко Борисов, тъй като постоянно прави опити за замитане на следите му. Николай Бареков заяви, че трябва да започне разследване на европейско ниво и по-бързо да се установи кой и колко  е заграбил от банката, пише ПИК.