Християн Кръстев разкри истината за дерайлиралия влак

Християн Кръстев разкри истината за дерайлиралия влак
5 (100%) 2 votes

Християн Кръстев е категоричен, че става въпрос за човешка грешка

Изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев разкри истината за дерайлиралия влак София-Варна.

Християн Кръстев заяви категорично в ефира на bTV, че до дерайлирането на влака на гара „Калояновец” се е стигнало заради човешка грешка.
Според него единствената причина, за да се стигне до този инцидент е, че не е бил възприет сигналът, който са показвали двата светофара.

Християн Кръстев заяви, че от това, което е споделил помощник-машиниста пред колегите си, става ясно, че е видял, че светофарът му е показал за отклонение.

Християн Кръстев е категоричен, че става въпрос за човешка грешка

Християн Кръстев е категоричен, че става въпрос за човешка грешка

Християн Кръстев уточни, че има два вида сигнал. Единият е воден, а другият предвходен, който дава индикация за това какво ще бъде показанието на входния сигнал.
Изпълнителният директор на БДЖ подчерта, че по този начин е изградена сигнализацията в цялата страна.
Той заяви, че помощник-машиниста също има правото да управлява влака и допълни, че не е само с правоспособност „помощник-машинист”.

Де факто в злополучния влак на работа са били двама машинисти, уточни Християн Кръстев.
Двамата са се разбрали помежду си кой ще управлява влака до Варна. По всяка вероятност другият машинист е щял да управлява влака в обратна посока – от Варна до София, пише pik.bg.
Междувременно машинистите от пловдивското депо, от което е загиналият при инцидента машинист Венко Тодоров разкриха, че локомотивите са под всякаква критика.
Оказва се, че хората, които се доверяват на БДЖ, често пъти пътуват с неизправни локомотиви.
Един от машинистите от пловдивското депо разкри, че почти никога не излизат на път с изправен локомотив. Дори е имало случаи, в които чистачките не са работили.

Колегите на загиналия машинист Венко Тодоров го определят като изключително опитен и недоумяват как се е стигнало до там.
38-годишният машинист оставя зад гърба си две сирачета. Междувременно стана ясно, че при инцидента, който се размина с една жертва и неколцина ранени, са нанесени щети за милиони левове.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар