Николай Бареков посочи кои са съдружниците на лицата, разследвани за грабежа на КТБ

Николай Бареков призова медиите да не изпадат в истерия за обира на КТБ, докато не бъде открито къде са парите, източени от българските граждани и кои са виновниците за това. Той заяви, че едни от съдружниците на крадците (макар и по неволя) това са семейство Галя и Иво Прокопиеви.

Евродепутатът каза, че Иво Прокопиев е длъжник на няколко банки и е заинтересован от дестабилизирането на банковата система, което ще бъде в негова полза.

[caption id="attachment_415999" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков се закани на Иво Прокопиев[/caption]

Днес по-рано Галя Прокопиева заяви в национален ефир, че КТБ е финансирала проекти на лидера на "България без цензура".

Николай Бареков не остана длъжен на семейство Прокопиеви. Той заяви, че изказванията им за финансовата система са равносилни на проповед за морал от страна на съдържателка на нощно заведение, в което се предлагат ласки срещу заплащане.

Николай Бареков подчерта, че Иво Прокопиев има интерес от фалита на КТБ, тъй като това ще доведе до увеличаване ръста инфлацията и стопяване на кредитите, които той има към няколко финансови институции.

Младият политик заяви, че ако "България без цензура" дойде на власт, следващия балон, който ще се спука, това ще бъде империята на Иво Прокопиев. Николай Бареков заяви, че извади завинаги системата на Иво Прокопиев от държавата, пише ПИК.