Четирима души са арестувани за обира на КТБ

Скандалът с изтеглянето на пари от КТБ се разраства. Оказва се, че в схемата по източване а банката са участвали 4-ма, а не двама души. Съучастниците на Цветан Василев са задържани. Първоначално беше съобщено, че те са двама души - Орлин Русев (шеф на УС на КТБ) и Маргарита Петрова (главен касиер на КТБ).

Задържани са още двама служители на КТБ, които са участвали в наглия обир на банката. Това са главният счетоводител и неговият заместник. Техните имена не се съобщават. Съдът ще поиска постоянен арест, съобщава БНР. Решението за това ще бъде взето от Софийски градски съд, който днес ще заседава извънредно по казуса.

[caption id="attachment_415996" align="alignright" width="300"]КТБ Арести за обира на КТБ[/caption]

Според разследващите фактическият извършител на обира е главната касиерка на КТБ, която е организатор и участник в изнасянето на парите от банката и тяхното предаване на собственика на финансовата институция. Към този момент Цветан Василев продължава да е в неизвестност. Въпреки обещанието му, че ще се прибере у нас, той все още е в чужбина.

Професор Гарабяд Минасан коментира в ефира на БНР ситуацията с КТБ. Той заяви, че по всяка вероятност депозитите на КТБ ще се бъдат прехвърлени в "Креди Агрикол". Влоговете в КТБ възлизат на 4,5 милиарда лева, а капитала на "Креди Агрикол" е 400 милиона лева. Това означава, че банката ще стане една от силните банки у нас.

Професорът заяви, че ситуацията ще се заплете още повече, ако собственикът на "Креди Агрикол" в последния момент откаже да я продаде, пише ПИК.