Дерайлирал влак край гара Калояновец уби човек, в машината е имало 160 души

Дерайлирал влак уби един човек и рани още 14. Тежкият инцидент се е случил малко по-рано този следобед в близост до ж.п. гара Калояновец. Там бързият влак, пътуващ от София за Бургас, е дерайлирал, обръщайки се заедно с всички 160 души, пътували заедно с него. По първоначална информация един човек е загинал вследствие на трагедията, а 14 други са ранени, но без опасност за живота.

Дерейлирал влакРанените незабавно са транспортирани в болницата в Стара Загора, а според органите на реда, загиналият е машиниста на влака, който е починал на място. Причините за тежкия инцидент все още се уточняват. Повечето от пострадалите са от персонала на влака.

Машината е била изцяло за превоз на пътници. От БДЖ са категорични, че влакът е бил в изправност, тъй като по закон технически неизправни вагони или локомотиви няма как да бъдат пуснати в движение, категорични са от ръководството на БДЖ.

По трасето, където се е случила трагедията, скоро е бил правен ремонт, научиха от БЛИЦ. Не се знае обаче дали това има общо с инцидента.

От БДЖ съобщават, че загиналият машинист е пловдивчанин, но не уточняват името му.