Япония след Неогури: Десетки убити и ранени, и щети за милиони

Гласувайте за статията

Неогури не успя да събори Япония, но нанесе доста щети и рани десетки

Неогури не успя да съсипе Япония, но нанесе мощни щети. Най-силния тайфун на всички времена взе 62 жертви, от които 5  убити и и над 50 ранени, нанесе щети за няколко милиона долара и се превърна в обикновена тропическа буря. Равносметката за Япония след бедствието наводнени къщи и улици, отнесени домове, но нищо, което не може да се поправи.

За разлика от разрушителното земетресение отпреди няколко години, което буквално разруши страната, Неогури нанесе чувствително по-малко щети. Супертайфунът бе определен като най-разрушителната стихия вилняла някога край бреговете на Тихия океан, но се оказа, че японците са доста добре подготвени за такова зло като нея.

Неогури нанесе щети за милиони в Япония

Неогури нанесе щети за милиони в Япония

Супертайфунът остави без ток повече от 100 000 000 семейства, а евакуирани бяха близо 600 000 души. Най-големите опасения бяха стихията да не стигне до АЕЦ Фукушима 1, защото тогава ситуацията ставаше наистина сериозна за Япония. Към момента няма информация, Неогури да е засегнал атомната централа и по последни данни дори се е насочил към Курилските острови и Камчатка.

Русия е обявила извънредно положение в района, но властите се надяват силата на бурята да не бъде толкова силна, колкото бе в Япония. Междувременно страната на изгряващото слънце вече се съвзема от удара на Неогури и започва малко по малко да се възстановява.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар