Революция в технологиите: Телевизори тънки като хартия до 2 години

Гласувайте за статията

Революция в технологиите, компании създават телевизори тънки като хартия до две години

Една от най-големите технологични компании в света обеща да направи революция в технологиите. Водещият бранд вече работи върху екрани тънки и гъвкави като вестник, а до две години обещават да имаме екрани тънки като хартия.

Технологичната компания LG от години работи по създаването на електронен вестник, който да няма нищо общо с таблетите и компютрите, а да прилича на истинска хартия. Сега обаче от технологичния консорциум се канят да направят революция в технологиите — екран, който да се навива като истински вестник.

Настъпва революция в технологиите през 2017

Настъпва революция в технологиите през 2017

От LG заявиха, че работят върху проект, който през 2017 година ще бъде факт. Ще разполагаме с преносими прозрачни екрани с диагонал от 60 инча, които ще бъдат тънки като вестник, пише tocka.com.mk.

За две години се очаква истинска революция в технологиите. А междувременно от технологичния бранд вече успяха да смаят.

Екран като вестник обещават технологични гиганти

Екран като вестник обещават технологични гиганти

Те представиха два нови OLED екрана. Единият е гъвкав, с диагонал от 18 инча гъвкав, а другият прозрачен.

От компанията са категорични, че това далеч не е идея за далечното бъдеще. След две години технологиите ще са толкова напреднали, че Ultra HD OLED гъвкавите и прозрачни екрани ще бъдат достатъчно съвършени и лесни за ползване, а диагоналът им ще бъде по-голям от 60 инча.

ekran

От LG посочват, че, този гъвкав OLED екран е с резолюция от 1200×810 пиксела, а панелът може да се навива в радиус от 3 сантиметра, без да засяга екрана. Вместо обичайната пластмаса, е използвана специална лента полиамид, поради което екранът е също така и по-тънък. А това вече си е истинска революция в технологиите.

Когато става въпрос за прозрачни екрани, те пропускат 30 процента от светлината, което е постигнато със специално разработена технология на LG. Само за сравнение, съществуващите LCD екрани пропускат 10 процента от светлината.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Революция в технологиите: Телевизори тънки като хартия до 2 години”

  1. Erhi SH

    юли 11. 2014

    BRAVO I GSM -I KATO TOPLIKI I 6TE VI PRIZNAIA IAPONCITE 😉

  2. Кънчо

    юли 14. 2014

    Erhi SH-да та ибъ у глупендера….

Добавете коментар