Михаел Шумахер никога няма да се възстанови напълно, вещае швейцарски специалист

Михаел Шумахер може да остане инвалид за цял живот. Мрачната прогноза е на швейцарския доктор Ерик Ридлер. Пред немското списание "20 минути" специалистът призова хората да бъдат реалисти и да не очакват чудеса със състоянието на пилота. Неврологът, който е един от най-добрите експерти с дългогодишен опит в страната си, потвърди положителните новини, че Михаел Шумахер се подобрява.

[caption id="attachment_415868" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер може да остане инвалид Михаел Шумахер може да остане инвалид[/caption]

По думите му това подобрение е на база предишното състояние на седемкратния шампион във Формула 1. Но в никакъв случай не означава, че той ще се възстанови напълно и ще бъде същият като преди инцидента. "Хубаво е, че е жив", не крие радостта си и Ридлер. Но допълва, че възстановяването му зависи изцяло от грижите на другите. И че дори и тогава, няма никаква надежда Шуми да бъде такъв, какъвто е бил.

В момента продължава възстановяването на Михаел Шумахер в клиниката в Швейцария, където пилотът е на рехабилитация и където беше преместен от клиниката в Гренобъл, в която прекара половин година в кома.

Съпругата на Пилето - Корина, също потвърди, че пилотът вече е по-добре, без да споменава повече подробности, предават от БЛИЦ.