Шефът на КТБ - Цветан Василев, се издирва под дърво и камък

Основни лица на КТБ бяха арестувани малко по-рано днес. От прокуратурата в София са изпратили официално съобщение до медиите, в което се казва, че изпълнителният директор на КТБ - Орлин Русев, както и главният касиер на институцията - Маргарита Петрова, са били арестувани заради съмнения за злоупотреба с положението си.

[caption id="attachment_415865" align="alignright" width="300"]Арестуваха основни лица на КТБ Арестуваха основни лица на КТБ[/caption]

В текста на съобщението се казва, че двамата са се възползвали от заеманите от тях постове, за да позволят да се изтеглят огромни суми от трезора на КТБ. Това се е случило ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а общата стойност в лева на взетите от банковия трезор пари е 205 милиона 887 хиляди и 223 лева.

Съобщението на прокуратурата гласи още, че лично Орлин Русев е бил човекът, който е разпоредил огромната сума да бъде изнесена от трезора на КТБ на три транша и в последствие предоставена на трети, несвързани с банката лица. Русев е бил арестуван по-рано днес в Созопол.

Главната касиерка Петрова пък лично е изнесла банкнотите, разпределени в чувалчета, и ги е връчила на същите трети лица. Заради престъплението е издадена и заповед за екстрадация на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, който все още се издирва, предават от ПИК.