Брендо беше оправдан по обвиненията за пране на пари от трафик на наркотици

Брендо беше освободен от домашния арест, под който се намираше от няколко месеца насам. Соченият за кокаинов бос Евелин Банев беше оправдан по обвиненията в пране на пари от трафик на наркотици. Малко по-рано днес Софийският апелативен съд намери доказателствата за вината на Брендо за недостатъчни и смъкна обвиненията от него. Останалите трима подсъдими също са били оправдани.

[caption id="attachment_415855" align="alignright" width="300"]Брендо беше освободен от домашния арест Брендо беше освободен от домашния арест[/caption]

Припомняме ви, че Евелин Банев-Брендо беше осъден на седем и половина години затвор през февруари миналата година след като Софийски градски съд призна доказателствата за вината му. освен него, присъди, но условни получиха съпругата му Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и Симо Карайчев - доведен брат на Брендо.

Първоначалната присъда не се хареса на никой от четиримата и те обжалваха пред Апелативния съд в столицата, очевидно успешно. Самото дело срещу тях тече вече от четири години. Междувременно Брендо получи и присъда от 12 години от съда в Милано. През това време беше отвлечена дъщеря му Лара, която беше освободена след 50 дена плен.

Смята се, че истинската причина за отвличането на момиченцето е Брендо да бъде принуден да мълчи пред съда, предават от "24 часа".