Цветан Василев подготвя нов удар

Пъкленият план на Цветан Василев излезе наяве. Банкерът ще финансира партията на Иван Костов, наливайки огромен финансов ресурс в нея. Целта на предприемача е да осигури надмощие на ДСБ в Реформаторския блок.

Мажоритарният собственик на КТБ се надява Иван Костов да вкара поне 20 народни представители в следващия парламент и по този начин ГЕРБ да бъде изместена от позицията си партия с абсолютно мнозинство.

[caption id="attachment_415747" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев финансира ДСБ[/caption]

Високопоставени източници на ПИК от политическите среди разкриха, че Цветан Василев се надява на коалиция между ГЕРБ и Реформаторите и по този начин да прокара чрез Иван Костов свои хора за министри във финансовото ведомство и министерството на вътрешните работи.

Според източника на информационната агенция, Бойко Борисов е запознат с плана и намеренията на Цветан Василев, но въпреки това няма намерение за съставянето на коалиция преди изборите с Иван Костов.

Преди няколко седмици ПИК разкри, че Цветан Василев и Иван Костов са се срещали многократно. Оказва се, че политическият лидер е изиграл важна роля при придобиването на КТБ от нейния мажоритарен собственик. Иван Костов помагал на Цветан Василев със съвети, благодарение на които той се сдобил с КТБ.

В сделката за придобиване на банката първоначално са участвали 10 0фшорни компании с кредит, изтеглен от ПИБ, като акциите на КТБ са били заложени в банката, отпуснала заема, пише ПИК.