Коалиция за България си сменя името!

Коалиция за България с ново име
0
5/5 - (1 vote)

Коалиция за България ще бъде с ново име за предсрочните избори на есен

Коалиция за България си сменя името! До това решение се е стигнало на заседанието този понеделник, когато лидерите на партиите, влизащи във формацията, са обсъждали идеята на Сергей Станишев да направи български ПАСОК, по примера на лявото движение в Гърция.

Коалиция за България с ново име
Коалиция за България с ново име

Целта е Коалиция за България да се разшири и да се приемат нови, леви партии към нея. Малко вероятно е обаче една от тези партии да бъде АБВ на Георги Първанов. За сметка на това се очаква в разширената формация на Коалиция за България да влезе политическият клуб на Емил Георгиев „Екогласност“. До момента те бяха част от Коалиция за България единствено посредством споразумение с БСП.

На заседанието всички леви лидери са гласували Сергей Станишев да остане лидер на коалицията. Чието име ще бъде променено за идващите на есен предсрочни избори. Най-вероятно новото наименование ще бъде нещо от рода на „БСП – лява коалиция“, заради изричното желание на червените името на партията им да фигурира в името на формацията.

Освен тях, в Коалиция за България към момента влизат Български социалдемократи, Движение за социален хуманизъм, Европейска сигурност и интеграция, Комунистическата партия на България, Земеделски съюз, Нова зора, а също и Евророма, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.