Градушките няма да спрат, очакват се още бури в четвъртък и петък

Градушките продължават и утре и се очаква през нощта в петък да обхванат цялата страна. От Националния институт по метеорология към БАН алармираха, че в цели седем области в страната е обявен жълт код заради опасност от интензивни бури и гръмотевици. Още в нощта на сряда срещу четвъртък на много места в северна България ще има бури с гръмотевици.

ГрадушкитеКъм сутринта обаче те ще затихнат и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Информацията идва от дежурният синоптик на БАН Анастасия Стойчева. Хубавото време в четвъртък ще се задържи до обяд и ранния следобед. След това ще започне развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност, най-вече в северната част от страната и над планинските региони.

Вятърът ще се усили, ще има валежи с гръмотевици, които ще продължат и в нощта на четвъртък срещу петък. Над западните и централните райони на България се очакват нови градушки. В областите Видин, Враца, Плевен, Монтана, Габрово, Ловеч и Велико Търново е обявен жълт код заради риска от градушки и интензивни бури.