Инцидент след инцидент в Бразилия, футболни фенове опожариха Рио

Инцидент след инцидент в Бразилия, футболни фенове опожариха Рио
5 (100%) 1 vote

Инцидент след инцидент в Бразилия след края на мача с Гермния, фенове палят автобуси

Инцидент в Бразилия предизвика серия от вандалски прояви в Рио. След края на мача Бразилия – Гермния гневни фенове отприщиха вълна от вандалски прояви. Освен, че са били запалени автобуси, се е стигнало и до други сблъсъци, някои от които с криминални елементи.

При друг инцидент в Бразилия, бандити нападнаха фенове на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, които следяха на голям екран полуфиналите Бразилия – Германия. Те стреляли във въздуха, след което нахлули в заведението и взели от посетителите чанти, портфейли и бижута.

Инцидент след инцидент в Бразилия

Инцидент след инцидент в Бразилия

Настъпила масова паника в района, а по-късно се намесила и полицията. След победата на Германия над Бразилия пък част от феновете започнаха да вилнеят по улиците на града. В безредиците са ранени трима тийнейджъри, които са били и ограбени от банда от десетина души. Едното от момчетата едва успяло да скрие картата за метрото, за да може да се върне у дома.

Фенове опожариха Рио

Фенове опожариха Рио

Няколко автобуса и леки коли бяха подпалени по време на размириците, които започнаха в бразилския мегаполис Сао Пауло веднага след историческото поражение на Бразилия. Ограбен е и магазин за домакински уреди.

Горяха и автобуси

Горяха и автобуси

Във фен зоната в Сао Пауло по време на мача феновете не издържали на напрежението и предизвикали серия от вандалски прояви.  По-рано, футболните фенове в Ресифе предизвикали полицията да се намеси със сълзотворен газ, пише mkd-news.com.

На стадиона в Бело Хоризонте, голяма част от присъстващите напуснаха трибуните още след първото полувреме, а част от тези, които останаха започнаха да подкрепят Германия в знак на протест срещу слабите резултати на отбора на Бразилия.

Президентът на Бразилия Дилма Русеф призова страната да се събуди и да се изправи на крака, но не скри, че е „много, много тъжна“ от поражението.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар