Градушката в София изпотроши стъклата на цял куп коли, КАТ се смилиха над потърпевшите шофьори

Градушката в София, която се изсипа вчера над столицата, изпотроши стъклата на цял куп автомобили. Заради сериозността и масовостта на щетите, от КАТ обявиха, че в близките няколко дена няма да глобяват шофьори, които карат със спукани стъкла на колите си.

[caption id="attachment_415689" align="alignright" width="300"]градушката в София От КАТ се смилиха над шофьорите[/caption]

Това съобщиха официално от централата на МВР пред Дарик радио. Мярката, макар да е в разрез със закона, се налага заради вчерашната апокалиптична буря, която удари столицата. Градушката в София, с топчета с размер на орех, нанесе сериозни щети върху автомобилите, оставени на открито, като напука, а на някои направо натроши стъклата им.

Затова от КАТ са решили да проявят разбиране към пострадалите шофьори и в рамките на следващите няколко дена няма да ги глобяват, за да имат време да сменят стъклата на колите си. От Вътрешното министерство обясниха, че докато ситуацията не се нормализира, водачите на МПС-та ще бъдат единствено предупреждавани устно, научиха от БЛИЦ.

Бърза справка в регистрите на КАТ показа, че действително от вчера няма нито една наложена глоба за спукани автомобилни стъкла.