Цветан Василев се кани да купи австрийска банка?

Цветан Василев се кани да купи австрийска банка?
3 (60%) 2 votes

Цветан Василев е сред основните претенденти за национализираната Хипо Алпе Адриа

Цветан Василев, скандалният бивш шеф на КТБ, се кани да купи австрийска банка. Новината не е поредния слух около личността на банкера, а самата истина, кълнат се осведомени източници. Цветан Василев е начело на група български инвеститори, които, подкрепяни от руската банка ВТБ, са сред кандидатите за национализираната австрийска институция Хипо Алпе Адриа.

Цветан Василев

Цветан Василев

Има още двама кандидати, желаещи да се сдобият с мрежата на Балканите на банката. Единият е Игор Ким – руски бизнесмен от Експобанк, а другият е Адвент Интернешънъл. Източници, запознати с преговорите, издават, че има сериозен шанс сделката да бъде подписана до края на този месец. Към момента Цветан Василев отказва да коментира информацията на „24 часа“, но и не отрича евентуалното си участие в сделката за австрийската банка.

Бившата му говорителка заяви, че отдавна няма контакти с него. От ВТБ също отказват коментар. Самата австрийска банка беше национализирана през 2009 година, за да се спаси от фалит. Бизнесът им в цяла югоизточна Европа, в това число и в България, се смята за неин основен актив.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар