Сергей Станишев хвърли БСП в паника

Сергей Станишев хвърли БСП в паника
5 (100%) 1 vote

Сергей Станишев все още държи ключа от партийната хазна

Сергей Станишев хвърли партийни активисти от БСП в паника, след като стана ясно, че именно той е човекът, който държи ключа от партийната хазна.

Неофициални данни сочат, че в банковите сметки на БСП има между 12 и 15 милиона лева. Предполага се, че преобладаващата част от тази сума е от държавната субсидия.
Влиятелни активисти на червената партия изпадат в паника само при мисълта, че Сергей Станишев има възможност да изхарчи значителна част от тези финансови средства, за да финансира мероприятията свързани с кандидатурата му за еврокомисар.

Сергей Станишев все още държи ключа от партийната хазна

Сергей Станишев все още държи ключа от партийната хазна

Вътрешнопартийните опоненти на Сергей Станишев се опасяват, че част от тези средства биха могли да минат през близката до съпругата му PR агенция, която да ги използва за отпечатване на ласкателни материали за него както в българските, така и в медиите зад граница.
След това тези суми биха могли да бъдат оправдани в перото „издателска дейност” и по този начин ще бъдат отчетени без никакви проблеми при годишния финансов отчет пред Сметната палата, поясняват юристи.
Информационна агенция „ПИК” сочи, че Сергей Станишев все още държи в ръцете си доста сериозен коз освен този, че като председател на „Коалиция за България” ще има решаващата дума за определянето на листите с кандидат-депутати.

Де юре е почти сигурно, че Сергей Станишев ще успее да се задържи на председателския пост в БСП до началото на октомври, за когато са насрочени изборите.
Запознати разкриват, че до този извод се стига предвид, че се очаква Сергей Станишев да подаде оставката си на конгреса на партията, насрочен за 26 юли.
Ако тогава бъде избран нов председател на БСП, той трябва да бъде регистриран като такъв и в съда, а обикновено подобна процедура отнема около месец.
Предвид обаче, че съдебните институции са в годишен отпуск през целия август месец, едва ли времето за регистрация ще стигне, за да може наследникът на Сергей Станишев да встъпи в длъжност, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар