Татяна Буруджиева е категорична, че няма градушка в червените редици

Татяна Буруджиева проговори за случващото се в редиците на БСП.

Тя посочи, че не е изключено на предстоящия конгрес на БСП да се избере нов лидер и да се работи в екип. Според Татяна Буруджиева подобно развитие на нещата би могло да донесе само позитив на партията. Това стана ясно от думите на червената депутатка, изречени в ефира на Нова тв.

Татяна Буруджиева обаче подчерта категорично, че в БСП няма „градушка”. При все, че според нея политиката е мъжка професия, то и жените в политическия живот на страната не отстъпват и се справят изключително добре.

[caption id="attachment_415630" align="alignright" width="300"]Татяна Буруджиева е категорична, че няма градушка в червените редици Татяна Буруджиева е категорична, че няма градушка в червените редици[/caption]

Татяна Буруджиева е категорична, че няма никаква разлика между Мая Манолова и Драгомир Стойнев по отношение на това кой от двамата е по-голям биткаджия. За разлика от нея, вчера Мая Манолова подчерта дебело, че Драгомир Стойнев е добър лидер, но пък за сметка на това не е биткаджия, а в предстоящата ожесточена борба с ГЕРБ, трябва именно биткаджия. Разбира се Манолова не пропусна да се изтъкне, заявявайки, че тя е точният избор за овакантеното председателско място в БСП.

Татяна Буруджиева смята, че най-важният въпрос, на който трябва да се обърне внимание при избора на нов председател на партията-столетница е това с какви арактеристики и енергия ще бъде натоварена партията. Червената депутатка посочи, че Мая Манолова е опитен боец, но пък за сметка на това енергийният министър Драгомир Стойнев има опит, образование, експертиза, автентични за левицата.

Днес стана ясно, че Сергей Станишев готви нови промени в „Коалиция за България”. Тъй като той ще остане председател на „Коалиция за България” дори и след сдаването на лидерството в БСП, вече прави планове за разширение на лявото обединение с неправителствени и граждански организации. Източници от „Позитано” 20 разкриват пред „Труд”, че за предстоящите избори, някои от малките партии могат да отпаднат от коалицията, предвид слабите резултати, които са показали и разбираемото недоволство на партията-столетница, пише pik.bg.