Супертайфун и земетресение пометоха Япония (Зрелищни снимки)

Гласувайте за статията

Супертайфун Неогури удари Япония, разрушенията са огромни

Супертайфун удари Япония с невиждана сила. Мощният циклон се разрази буквално броени минути след силно земетресение от 5,6 в Япония. Северният остров Хокайдо е бил най-силно разтърсен от земетресенията, но въпреки това щети и жертви няма. За сметка на това мощния супертайфун Неогури вече взе една жертва.

Смелчаците рискували живота си, за да си изправят срещу него разказват, че подобно нещо не са виждали досега през живота си.

Огромни 14-метрови вълни заляха бреговете на Окинава., Силният вятър събори сгради, павилиони, помете коли и счупи прозорци. Стихията е толкова силна, че бе обявена пета степен на тревога в южна Япония.

Супертайфун и земетресение пометоха Япония

Супертайфун и земетресение пометоха Япония

Огромният супертайфун от няколко дни е наблюдаван внимателно от сателитите и е следен накъде ще се насочи. Прогнозите, че ще подмине Япония и ще се отправи към вътрешността на океана не се оправдаха. Филипините вече пострадаха, а островната държава прави всичко възможно, за да намали максимално щетите от мощната стихия. Над 500 000 души бяха евакуирани, а американската военна база премести спешно част от въздушния си флот далеч от острова.

Китай и околните държави също не останаха незасегнати от водната стихия. Източно китайско море, също попадна под ударите на супертайфуна, а националната морска компания призова корабите си в морето веднага да поемат курс или към брега, или към зона, където ще бъдат сравнително далеч от мощния супертайфун.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар