Николай Бареков заяви, че гласувалите за Борисов ще получат Местан

Николай Бареков хвърли поредната бомба срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Николай Бареков заяви категорично, че всички онези, които на 5 октомври гласуват за ГЕРБ ще ги получат в комплект с Лютви Местан. Той посочи, че всички онези, които тържествуваха, че Борисов отново ще се върне във властта, са били попарени с ледения душ, след като по-рано днес истината бе казана в очите. Николай Бареков уточни за каква истина става въпрос, подчертавайки, че именно Борисов бил виновен за банковата криза и опоскания държавен резерв. Коментарът на евродепутата Николай Бареков дойде по повод разгорещените дебати, които се проведоха между синдикалните организации и лидера на ГЕРБ.

[caption id="attachment_415528" align="alignright" width="300"]Николай Бареков заяви, че гласувалите за Борисов ще получат Местан Николай Бареков заяви, че гласувалите за Борисов ще получат Местан[/caption]

Председателят на „България без цензура” посочи, че във времето, в което Борисов е бил премиер, финансовият министър Симеон Дянков е заграбил 1 700 000 000 лева от сферата на здравеопазването в България и в частност от Здравната каса. Николай Бареков посочи, че именно по времето на неговото управление цените на лекарствата и тока бяха повишени драстично, а реформа в здравеопазването и образованието така и не бе осъществена. Той посочи, че докато през 2009 година всички гласували за Борисов, са получили Дянков, сега всички онези, които отново дадат гласа си за него ще получат Лютви Местан.

Евродепутатът не пропусна да коментира и взаимодействието между ДПС и ГЕРБ в пленарна зала днес, където бе обсъден увеличеният бюджетен дефицит. Николай Бареков е категоричен, че след днешната сделка, която ГЕРБ направи с ДПС в Народното събрание, на 5 октомври гласувалите за Борисов ще го получат в комплект с Лютви Местан.

Преди броени минути пък Яне Янев захапа кръвнишки лидера на КНСБ Пламен Димитров. Председателят на РЗС е категоричен, че синдикатите скачат на Бойко Борисов, тъй като изпитват неистов страх да не им лъснат парите и имотите. Той посочи, че България е единствената държава в Евросъюза, в която няма закон за синдикатите, пише pik.bg.