Лютви Местан цитира библейско прозрение, с което очевидно призна вината на политиците

Председателят на ДПС Лютви Местан направи изненадващо признание.

Той изрази разбиране по отношение на тона и съдържанието на декларацията на работодателите и синдикатите и възкликна: „Докарахме се дотук!”. Лютви Местан подчерта категорично, че очевидно има сериозен проблем в държавата, щом събирането на кворум и това, че парламентът работи вече се превръща в новина. Лидерът на ДПС призна изненадващо, че всички са съгрешили и са станали непотребни вкупом.

[caption id="attachment_415522" align="alignright" width="300"]Лютви Местан цитира библейско прозрение, с което очевидно призна вината на политиците Лютви Местан цитира библейско прозрение, с което очевидно призна вината на политиците[/caption]

Лютви Местан не скри разочарованието си от това, че партиите не могат да поддържат диалог и допълни, че дори се усещат неприлично в диалогична среда. Той подкрепи думите си с яркия пример – кафето, което изпи с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали. Лютви Местан припомни, че това кафе се изтълкува от мнозина като предателство и се направи голяма драма от него. Това е един от най-ярките примери за проблемите с диалога между партиите и в частност техните лидери. На днешната среща на партийни лидери в Народното събрание, водачът на ДПС Лютви Местан заяви, че са стигнали до библейското правило, че всички са съгрешили и вкупом са станали непотребни.

Лютви Местан смята, че са необходими още 3-4 приоритета, по които политическите сили в страната да постигнат консенсус, дори и в следващото Народно събрание. Те обаче трябва да бъдат посочени още отсега, тъй като за тях ще бъдат необходими тежки и непопулярни реформи, пише pik.bg. По-рано днес Лютви Местан успокои медийните среди, че няма да бъдат цензурирани с промените в Наказателния кодекс за банките. Той бе категоричен, че управляваната от него партия ще потърси мнението на медиите по окончателната редакция на промените в НК, които бяха предложени от БНБ. Съгласно искането от БНБ неверните слухове за банковата система на страната ще бъдат криминализирани. Местан обаче успокои, че текстовете ще бъдат прецизирани между първо и второ четене, отбелязва на страниците си „Стандарт”.