Общинар и журналист с обвинение за обида на ромите от Аспарухово

Общинар и журналист с обвинение за обида на ромите от Аспарухово
5 (100%) 1 vote

Аспарухово е на нокти заради обвинението

Журналистът Калин Руменов и общинският съветник от Варна Костадин Костадинов се сдобиха с обвинение заради обида на ромите от Аспарухово.

Обвинението срещу тях е било повдигнато от прокуратурата още в петък. Срещу двамата са съставени обвинителни актове заради това, че са употребили „словото на омразата” по адрес на ромското население в квартал Аспарухово, който пострада най-сериозно от апокалиптичното наводнение, застигнало морската ни столица.
Двамата си позволиха да коментират поведението на мургавите братя пред пунктовете, в които се раздаваше хуманитарна помощ по време на доброволческото почистване на района.

Аспарухово е на нокти заради обвинението

Аспарухово е на нокти заради обвинението

Вчера Калин Руменов и Костадин Костадинов се защитиха като подчертаха, че посочването им като виновници е било извършено от група хора, представящи се за правозащитници и български граждани.
Те обаче са на мнение, че е доста спорно къде започва и къде свършва тяхното „българско”, тъй като с последователните си действия назад през годините са доказали, че се държат като поданици на едно друго общество.
Руменов и Костадинов посочиха още, че е спорно и къде започва и свършва гражданската им обикновеност, предвид, че са членували и гравитирали около различни политически партии.

По повод повдигнатите срещу тях обвинения, двамата изпратиха писмо до медиите с въпроса дали има политически натиск върху институциите и опит за ограничаване на свободата на словото у нас.
И двамата са убедени, че доносите, които са маскирани като сигнали на неправителствени организации и правозащитници целят принуждаването на българското общество да не споделя онова, което мисли.
Костадинов и Руменов настояха за справедливо отношение към тях.
Журналистът Калин Руменов посочва, че това не е първият случай, при който става жертва на правозащитни лобита заради острите му коментари срещу ромите, при все че от 25 години е регистриран като жител на Аспарухово и познава добре проблемите.

През 2008 година журналистът бе удостоен с наградата „Черноризец Храбър” от Съюза на издателите за млад автор.
В последствие обаче заради сериозен натиск от страна на интелектуални и правозащитни организации, принудиха хората връчили му приза, да му го отнемат поради обвинение в ксенофобия, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар