Как си върнах трезвеността?

Гласувайте за статията

За да си върна трезвеността, аз преминах през всички етапи на падението

Първата стъпка към трезвеността е да признаеш, че си загубил контрол

Първата стъпка към трезвеността е да признаеш, че си загубил контрол

На 27 години съм и се казвам Костадин. Имам приятелка, която изигра много голяма роля за връщането ми към трезвеността. Най-трудно ми беше да си призная, че имам проблем с алкохола. В момента, в който застанах срещу себе си и си казах „Ей, момче, ще загазиш!“, аз започнах да вървя по трудния и дълъг път към трезвеността. Справих се, защото бях ужасно мотивиран да не загубя две неща – собственото си самоуважение и момичето, което обичам.

Затова започнах сам да се справям с този проблем. В началото беше много трудно и почти нищо не се получаваше. Успявах да стоя без алкохол една-две седмици. Аз самия нямам кой знае колко силна зависимост, но все пак се е случвало да правя глупости, след като съм пил алкохол. Дадох си срок, който не спазих. като видях, че така не се получава, отидох при психолог. И досега провеждаме сеанси, от които имам страхотна полза. Трезвеността вече е с по-дълъг срок при мен. За да стоя далеч от алкохола аз взимам и капките Алкофитал, които предизвикват непоносимост към алкохола. И в комбинация с онова, което психолога ме кара да правя, и за което си говорим, както и с подкрепата на моята приятелка, аз успявам да стоя на повърхността. Подкрепата е много важна. Трезвеността не се постига самостоятелно. Тя е възможна само ако има рамо, на което да се опреш. Сега, 3 години след като започнах, аз мога да кажа, че вече по-уверено съм поел по този път.

Костадин от Пловдив

 

Споделете тази история с ваши приятели, които имат проблем с алкохола, или с други, които нямат проблем с алкохола, но искат да помогнат!

Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар