Лъсна грандиозната измама на бензиностанция "Шел"

Бензиностанция "Шел" мами клиентите си най-безсрамно. Възмутен клиент алармира пред Нова тв за измамата, на която е станал жертва. Мъжът заредил 10 гориво в туба, отивайки на касата останал неприятно изненадан от сумата, която трябва да заплати. Оказва се, че колонката в бензиностанция "Шел" е отчела вместо 10 литра, 12, 289 литра.

Гражданинът е възмутен от начина, по който веригата мами клиентите си. Той сподели, че неприятната случка е станала на бензиностанция "Шел", намираща се на Околовръстния път в София, точно до разклона за квартал "Симеоново".

[caption id="attachment_415392" align="aligncenter" width="259"] бензиностанция "Шел" Бензиностанция "Шел" мами клиентите си[/caption]

За съжаление подобни сигнали за манипулация на колонките в бензиностанциите не са рядкост. Все повече са гражданите, които алармират за подобни измами. Зачестяват случаите, в които шофьори заплащат сумата за 70 литра гориво, въпреки че резервоарите на автомобилите им са със вместимост от 60 литра.

Във връзка със зачестилите сигнали за манипулиране на отчитането на бензиновите колонки, както и за зареждането с некачествено гориво започват масови проверки в бензиностанциите у нас. Глобите за бензиностанциите, мамещи клиентите, са от 50 до 80 000 лева.

[caption id="attachment_415393" align="aligncenter" width="300"] бензиностанция "Шел" Зрител на Нова тв алармира за измамата в бензиностанция "Шел"[/caption]

Жертва на измамата стават не само клиентите на големите вериги бензиностанции, но и тези на малките бензиностанции.

При проверките, извършени досега са установени нарушения в 5% от проверените търговски обекти.

Все още не е ясно дали ще последва санкция за бензиностанция "Шел" след сигнала на възмутения клиент, който алармира в ефира на Нова тв за грандиозната измама.