Петър Курумбашев се гласи са евродепутат на мястото на Станишев

Възелът Курумбашев-Станишев започна да се разплита.

Неотдавнашният народен представител от БСП Петър Курумбашев е бил засечен да разговаря с млади момчета и момичета преди броени дни в Брюксел. Според запознати, Петър Курумбашев искал да привлече младите хора като бъдещи асистенти. Бившият идеолог от студентското предаване „Ку-ку” иска да си подбере качествен екип, който ще му помага при работата му като депутат в Европейския парламент. Шансовете на Петър Курумбашев за евродепутат отново нараснаха след като стана ясно, че има голяма вероятност да заеме мястото на бившия лидер на БСП Сергей Станишев в Европарламента.

[caption id="attachment_415342" align="alignright" width="300"]Петър Курумбашев се гласи са евродепутат на мястото на Станишев Петър Курумбашев се гласи са евродепутат на мястото на Станишев[/caption]

Това обаче може да се случи само ако Станишев бъде номиниран и след това евентуално избран за еврокомисар. През последните няколко седмици Петър Курумбашев бе изпаднал в отчаяние, тъй като заради прибързаното си решение да подаде оставка като депутат, падна от два стола на земята. Той побърза да се откаже от парламента, тъй като бе повече от сигурен, че ще бъде избран за евродепутат, но за негово огромно разочарование това не се случи. Младата звезда на БСП Момчил Неков, превърнал се в „любимец 15” си издейства виза за Брюксел с преференциалния вот.

Към днешна дата обаче все още има шансове, макар и неголеми Петър Курумбашев да успее да се настани на банката на Европарламента. Припомняме, че в края на миналата седмица бе проведена неофициална среща, на която Мартин Шулц е направил опит да убеди Жан Клод Юнкер, че именно Сергей Станишев е подходящият за еврокомисар по имиграцията, пише pik.bg. Според политически наблюдатели не е изключено това да е причината Станишев най-накрая да се реши да подаде оставка като председател на БСП. Дали обаче това му действие няма да се окаже доста прибързано, тъй като еврокомисарското му място все още не е сигурно? Ако не успее да стане еврокомисар поне ще заеме мястото си в Европейския парламент като депутат, а най-прецакан в цялата тази ситуация отново ще се окаже Петър Курумбашев.