Ето ги бисерите на спортните коментатори на Световното първенство по футбол в Бразилия

Спортният коментатор Ивайло Ангелов на мача Чили – Бразилия цели 12 пъти нарече чилийците... Мексико. „Извинявайте, няколко пъти правя подобни грешки, нямам представа защо, нямам никакви адмирации към Мексико” – оправда се в ефир журналистът, който коментира Световното първенство по футбол. „Преса” е събрала и други проблясъци на коментаторите. „Съли Мунтари е със свалени гащета. Може да е по-ефективен по този начин” – е друг бисер на Ангелов. Други бисери от Световното първенство по футбол. „Мачът САЩ – Португалия ще бъде на кило кръв и на парче кожа заради оцеляването на мореплавателите”.

[caption id="attachment_415264" align="alignleft" width="300"]Световно първенство по футбол Коментаторите на Световното първенство по футбол (Ангелов с топката в ръце)[/caption]

„Вратарят на Италия Буфон е на 36 години. Същото важи и за Пирло, който е на 35”. „Приближаваме се към най-голямата драма във футбола – дузпите, но те все още са твърде далеч, за да ги споменаваме”. Аудиторията се смя и когато на мача Германия – Гана Ангелов каза „десен удар” вместо „удар с десния крак”. Феновете очакват от спортните коментатори да са по-прецизни, когато вмъкват термини от други сфери. Един от футболните почитатели призова: „Престанете да казвате, че топката е преминала голлинията с пълния си „обем”. Обемът се измерва в кубични метри, а разстоянието в метри, няма как да бъдат сравнявани. Просто използвайте думата „диаметър” – не знам какво ви пречи” – призовава фенът. Но Световното първенство по футбол продължава и вероятно бисерите ще се множат още.