Много скоро истината за Моника Станишева ще излезе наяве

Истината за Моника Станишева много скоро ще излезе наяве. Според Яне Янев, ако Сергей Станишев се кандидатира за еврокомисар, всички нечисти сделки на съпругата му излязат на бял свят. Лидерът на РЗС заяви, че става въпрос не само за аферата на Моника Станишева с лобиста Петер Хохегер, но и много други нечисти сделки за източване на пари.

Част от тях са свързани с държавен фонд "Земеделие". Яне Янев заяви, че много скоро всички ще разберат, че главният ковчежник на ДФ "Земеделие" е именно Моника Станишева. Лидерът на РЗС коментира, че вероятно Сергей Станишев ще издигне кандидатурата си за еврокомисар, въпреки че сега отрича.

[caption id="attachment_415290" align="alignright" width="300"]Моника Станишева Моника Станишева ще бъде разобличена много скоро[/caption]

Според Яне Янев деня, в който Сергей Станишев направи това, ще бъде последният на Пламен Орешарски като премиер. Лидерът на РЗС коментира, че по всяка вероятност оставката на кабинетът ще бъде на 22-ри този месец.

Той допълни още, че Пламен Орешарски е просто пионка в ръцете на Сергей Станишев и Ахмед Доган. Яне Янев посочи, че премиерът изчаква кандидатурата на Сергей Станишев и едва тогава ще се оттегли.

Лидерът на РЗС коментира, че съдбата на Сергей Станишев в Брюксел вероятно ще бъде такава като на Румяна Желева, която се прости с поста си в европарламента след като стана ясно, че съпругът й е замесен в нечисти сделки. Това очаква и Сергей Станишев заради аферите, в които е замесена благоверната му Моника Станишева, пише ПИК.