Десислава Атанасова проговори за скандала Пламен Орешарски - бТВ

Бившата министърка Десислава Атанасова коментира ситуацията в здравеопазването. Тя заяви, че секторът е в колапс и призова наследничката на поста й Таня Андреева да подаде незабавно оставка. Десислава Атанасова коментира поведението на настоящата здравна министърка като недопустимо. Тя заяви, че всеки има семейство и рождени дни, но в подобна ситуация отпускът на Таня Андреева е недопустим.

Както вече стана ясно, докато кризата в здравеопазването се задълбочава, министър Таня Андреева отмаря в луксозен хотел на брега на морето. Пламен Орешарски заяви, че здравната министърка си е взела отпуск, за да присъства на важен семинар. От думите му стана ясно, че мероприятието ще се проведе край Бургас. Вчера ПИК публикува скандално фотоси, на които Таня Андреева прави всичко друго, но не и да работи. Оказа се, че тя е на почивка в луксозен хотелски комплекс край брега на морето в Поморие.

[caption id="attachment_415256" align="alignright" width="300"]Десислава Атанасова Десислава Атанасова призова Таня Андреева да подаде оставка[/caption]

Преди няколко дни Пламен Орешарски беше поканен като гост в предаването на Цветанка Ризова по бТВ. Първоначално той отказа поканата, затова Десислава Атанасова беше поканена да седне на горещия стол, вместо него. В последния момент Орешарски промени решението си и заяви, че ще се отзове на поканата.

Десислава Атанасова каза, че Орешарски се е уплашил от истините, които тя ще разкрие и затова е променил решението си. Герберката допълни, че премиерът се е отказал, тъй като се е страхувал от въпросите, които ще му зададат за Таня Андреева, пише ПИК.