Пламен Орешарски ще изчака Станишев да бъде официално номиниран за еврокомисар

Пламен Орешарски ще подаде оставка на 22-ри юли. В това е категоричен лидерът на РЗС Яне Янев. Скандалният бивш депутат е убеден, че на премиера му е наредено да изчака Сергей Станишев да бъде официално номиниран за еврокомисар в Брюксел и едва тогава да се оттегли.

Пламен Орешарски"Пламен Орешарски е пионка в ръцете на Сергей Станишев и Лютви Местан", категоричен е Яне Янев. И добавя, че е убеден, че министър-председателят ще подаде оставка на 22-ри този месец - пет дена след като вече бившият червен лидер бъде номиниран за еврокомисар, което трябва да се случи на 17-ти.

На 22-ри пък кандидатурата му ще бъде официално внесена в Европарламента в Брюксел. Яне Янев твърди още, че от сигурни източници в Брюксел знае, че в най-скоро време депутатите от европарламента ще получат документи, разкриващи цял куп измами, свързани с пране на пари и източване на евросредства, организирани от съпругата на Станишев - Моника, в комбина с лобиста Петер Хохегер.

И шансът бившият премиер да се окаже в същата ситуация като екс министъра на външните работи Румяна Желева, е огромен, предават от ПИК. Припомняме ви, че Желева беше уличена в зависимост заради съмнителните бизнес дела на съпруга й.