Сергей Станишев се оттегли от лидерския пост на БСП, поиска Стойнев да е новият заместник

Сергей Станишев настоя Драгомир Стойнев да е новият заместник-председател на БСП. Предложението на бившия премиер беше направено пред червения пленум, който продължава и в момента на Позитано 20. Въпреки очакваните сериозни промени в цялостното ръководство на червените, Сергей Станишев предложи само да се направят известни допълвания в Изпълнителното бюро на партията.

[caption id="attachment_415192" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев предложи Драгомир Стойнев за зам. председател на БСП Сергей Станишев предложи Драгомир Стойнев за зам. председател на БСП[/caption]

Така в Бюрото влиза Атанас Мерджанов, председател на лявата група, както и Вероника Делибалтова, лидер на младежкото БСП. Освен тях, в ръководството на Коалиция за България, отново по предложение на Сергей Станишев, влиза и Калоян Паргов, лидер на столичните социалисти, предават от "24 часа". По този начин, с направените промени, ръководството на червените става общо 30 души.

Припомняме ви, че малко по-рано днес Сергей Станишев обяви, че се оттегля от лидерския пост на Коалиция за България. Официалното подаване на оставката му ще бъде на 27 юли на конгрес на партията. Очакваше се Станишев да предложи Стойнев за лидер на червените.