ПИБ с неочаквано предложение към клиентите си

ПИБ, която през последните дни беше подложена на невероятна атака, направи неочаквано предложение. Банката обяви, че не желае да печели от клиентите си за сметка на спекулации и неверни твърдения.

Стотици клиенти на ПИБ станаха жертви на атака чрез изпращането на смс-и и имейли с невярно съдържание, уронващи авторитета на банката и поставящи под съмнение доверието на клиентите в нея. ПИБ обяви в официално съобщение в медиите, че желае да възстанови сумите от натрупаните лихви на тези от клиентите си, които изтеглиха спестяванията си от банката в момент на паника. Единственото условие за възстановяването на сумата от лихвите е клиентите да си открият нова сметка в ПИБ. Срокът, в който желаещите лихвите да им бъдат възстановени, трябва да открият нова сметка в банката е от 10 до 30-ти този месец.

[caption id="attachment_415127" align="alignright" width="300"]ПИБ ПИБ връща лихвите от депозитите на клиентите си[/caption]

Депозираната сума в новооткритата сметка трябва да е равна на тази в закрития вече депозит или по-голяма от нея. Срокът на новооткрития депозит в ПИБ трябва да е или същият като този във вече закрития, или по-дълъг от него.

Лихвата от нарушените вече депозити в ПИБ ще бъде върната в случай, че до падежа на депозита е оставало не по-малко от 1 месец, както и салдото в деня на прекратяването му не е било по-малко от 100 лева или левовата равностойност на сумата за депозити във валута, пише БЛИЦ.