Родителите на Ангел от Катуница ще приберат рекордното обезщетение заради смъртта на детето си

Рекордно обезщетение ще получат родителите на Ангел от Катуница заради смъртта му. Софийски градски съд постанови почернените хора да получат колосалната сума от 500 хиляди лева след като синът им беше прегазен от хора на цар Киро на 23 септември 2011 година. Сумата ще бъде изплатена от застрахователната компания, сключила гражданска отговорност с буса на ромския лидер.

[caption id="attachment_415076" align="alignright" width="300"]Бащата на Ангел от Катуница Бащата на Ангел от Катуница[/caption]

Първоначалният иск беше за 1 милион, но съдебните заседатели са постановили по 250 бона за всеки от родителите на Ангел от Катуница - Веселина и Атанас. Това е първото по рода си толкова голямо обезщетение, след като двете страни не можаха да стигнат до споразумение. Адвокатът на Веселина и Атанас - Александръ Мишев, е категоричен, че случаят е абсолютен прецедент с аморала и жестокостта си.

Припомняме ви, че 19-годишният Ангел от Катуница загина след като беше прегазен от бус с хора на цар Киро. Симеон Йосифов е бил зад волана на буса-убиец, за което беше осъден на 15 години зад решетките, предават от "24 часа".