Алекс от Поморие е била удушена след като отвличането й за откуп се объркало

Алекс от Поморие е била удушена от приятел на семейството й. Това е последната версия, по която работят органите на реда след като набедената за убийца на детето Атанаска Георгиева се отметна от самопризнанията си и промени показанията си по случая. Според новите думи на жената, тя не е удушила момиченцето, а само е опитала да скрие трупа, тъй като е била заплашена от истинския убиец. Чиято самоличност се бои да разкрие.

[caption id="attachment_414998" align="alignright" width="300"]Малката Алекс от Поморие е убита от познат на семейството Малката Алекс от Поморие е убита от познат на семейството[/caption]

Атанаска обаче е категорична, че убиецът е млад мъж, който е приятел на родителите на Алекс от Поморие - бизнесменът Весо-Германеца и жена му Евелина. Органите на реда също смятат, че е невъзможно Атанаска да е извършила злодеянието сама, още повече само заради една обидна дума, изречена от детето. Разследващите са убедени, че жената е станала свидетел на убийството, но не е пряк участник в него, научиха от БЛИЦ.

Бащата на жертвата Веселин Тодоров също смята, че в убийството на дъщеря му са замесени поне двама-трима човека. Още откакто беше открито трупчето на детето, почерненият родител не спира да повтаря, че съседката им няма как да убие сама Александра. Той обаче е убеден, че убийците не са приятели или познати на него и жена му.

Веселин смята, че първоначалният замисъл е било отвличане с цел откуп, но нещо се е объркало и това е довело до смъртта на Алекс от Поморие. А Атанаска е била свидетел на случващото се.