Георги Стефанов: Задават се екстремни климатични промени Преглеждания: 15057

Георги Стефанов вещае нови екстремни промени
0
3/5 - (4 votes)

Георги Стефанов вещае нови екстремни промени

Георги Стефанов алармира, че природните стихии няма да свършат с наводнението, което застигна североизточната част на България.

Климатологът прогнозира, че през следващите няколко години, страната ни ще бъде застигната от поредица екстремални климатични явления.
Георги Стефанов обаче е категоричен, че промените в климата са нещо напълно нормално, макар и за немалка част от обществото те да са катастрофални.
Той припомни за сушавите периоди, в които бушуваха стотици пожари, но днес вече никой не си спомня за тях и вместо това на дневен ред са поройните валежи и наводненията.

Георги Стефанов вещае нови екстремни промени
Георги Стефанов вещае нови екстремни промени

Георги Стефанов призна, че валежите от дъжд, които се изсипаха през месец юни не са необичайни за това време на годината, тъй като този месец е най-валежен за страната ни.
Климатологът подчерта дебело, че промените, които настъпват в климата са необратими. Те по принцип са най-осезаеми за хората, които имат хронични заболявания.
Георги Стефанов алармира, че в България вече са нахлули средиземноморски риби и комари от Северна Африка и допълни, че страната ни е застрашена от нахлуването на други видове фауна и флора, които не са характерни за региона.

Експертът посочи, че средиземноморските риби са на път да завземат Черно море, а нападението на комарите от Северна Африка става все по-осезаемо.
Георги Стефанов даде ценен съвет за онази част от бизнесмените, които инвестират сериозни финансови средства в зимните курорти в страната.
Той е категоричен, че в близко бъдеще тези инвестиции ще отидат на вятъра, тъй като условията в зимните курорти занапред ще са все повече против зимните спортове.
Макар и бизнесмените да се уповават на изкуствения сняг, той няма да е достатъчен за пълноценен зимен сезон.

В заключение Георги Стефанов разкри, че през последните няколко години, средната температура в България се е покачила с 0.6-0.7 градуса и заостри вниманието, че до края на това десетилетие, градусите могат да станат 3-4, пише Блиц.
На практика това означава, че климатът у нас ще заприлича на този в Северна Гърция.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.