Пламен Орешарски подава оставка, ако има кворум в парламента

Дори и в последните дни от управлението си, премиерът Пламен Орешарски продължава да наглее.

По-рано днес Пламен Орешарски обяви в Народното събрание, че ще избере най-подходящия момент за подаването на оставката. В отговор на въпрос кога ще се случи това, Орешарски заяви, че по всяка вероятност до края на месец юли. От трибуната на парламента, Пламен Орешарски бе категоричен, че няма изтичане на ликвидност на нито една от банковите институции, предава БГНЕС.

[caption id="attachment_414917" align="alignright" width="300"]Пламен Орешарски подава оставка, ако има кворум в парламента Пламен Орешарски подава оставка, ако има кворум в парламента[/caption]

Той подчерта, че буферът в размер на 1.2 милиарда лева остава неизразходван, допълвайки, че доверието във финансовите институции вече е възстановено. Според него именно на това се дължи и успокояването на обществото.

Пламен Орешарски заяви, че всички български банки вече са стабилни и дори своеобразния натиск, който бе упражнен върху тях показва, че могат да издържат със собствени ресурси. В края на изявлението си премиерът изрази надежда, че следващото правителство (което и да е то) ще може да осъществи поне приемствеността, която са успели да създадат. Той подчерта дебело, че реиндустриализацията е европейска цел за периода 2014-2020 година.

По така нашумелия напоследък случай с КТБ, Орешарски посочи, че там нещата стоят по различен начин и очаква да получи доклада от одиторите. От думите му стана ясно, че предварителните данни сочат, че структурата на банката на Цветан Василев се различава доста от тази на останалите финансови институции. Преди около час Орешарски заяви, че ще подаде оставката си в края на настоящия месец, ако има кворум в Народното събрание.

По-рано днес стана ясно, че дори и в последните дни от управлението си, проваленото правителство на Орешарски не спира да прави скандални изцепки. Представители на кабинета сключват ударно скандални сделки и правят масови назначения на червени калинки на възлови места в държавната администрация. Рекордьор по скандални назначения е министерството на Кристиан Вигенин, пише pik.bg.