Според Румен Петков, постът на Станишев не е застрашен

Двигателят на проекта АБВ – Румен Петков направи изненадващи разкрития, свързани с премиера Пламен Орешарски и лидера на БСП Сергей Станишев.

Румен Петков заяви, че за никого не е тайна, че премиерът Пламен Орешарски е пионка и в този ред на мисли не може да взима самостоятелни решения. Бившият вътрешен министър е категоричен, че Орешарски се е опозорил и не скри учудването си защо някой сериозен човек би имал очаквания в тази посока. Той посочи, че Орешарски е излъгал и е опозорил всичко, до което се е докоснал. Единственото, което прави в момента премиера е да стои в „премиерската обител и да мечтае за почивка в Слънчевото бунгало”, посочва Петков.

[caption id="attachment_414897" align="alignright" width="300"]Според Румен Петков, постът на Станишев не е застрашен Според Румен Петков, постът на Станишев не е застрашен[/caption]

По отношение на процесите в БСП, Румен Петков посочва, че Станишев се държи повече от естествено. Петков припомни лъжата на Станишев, че отива в Брюксел, за да решава големите проблеми на Европа и подчертава, че по-добре, че не е отишъл, за да изберат Мартин Шулц за председател на Европейския парламент. Ексминистъра на вътрешните работи е категоричен, че Сергей Станишев е останал тук, за да запази себе си и това е единственото нещо, което прави от години насам. Румен Петков не смята, че Станишев е в кръгова отбрана, тъй като е повече от очевидно как изявени червени функционери го бранят доста убедително.

Най-изненадващо е твърдението на Румен Петков, че постът на Сергей Станишев не е застрашен. Застрашена е партията-столетница, но това далеч не интересува лидера й. На въпрос дали АБВ са готови да влязат в диалог с БСП, ако друг оглави червените редици, Румен Петков отговори, че отношенията им не са персонални, а морални. Петков посочи, че вижда „едни хора” от БСП, които говорят това, което той, Георги Първанов, Ивайло Калфин и други ярки личности с обществено влияние говорят от година насам. В заключение Румен Петков посочва, че е крайно време някой да каже на БСП „долу ръцете от Станишев”, тъй като нямат никакви идейни различия с него, пише pik.bg.