Волен Сидеров в продължение на три години прибира десетки хиляди лева, за да подкрепя задкулисно партията на Бойко Борисов

Волен Сидеров е вземал пари от ГЕРБ, за да ги подкрепя. Скандалното разкритие дойде от Валери Симеонов - бивш съратник на лидера на Атака и настоящ лидер на НФСБ. По думите му именно действията на националиста са довели до разпада в партията му и последвалото създаване на НФСБ, която да отстоява интересите, които първоначално бяха пропагандирани от Атака.

[caption id="attachment_414884" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров вземал пари, за да подкрепя ГЕРБ Волен Сидеров вземал пари, за да подкрепя ГЕРБ[/caption]

Симеонов заяви, че Волен Сидеров в продължение на три-четири години е прибирал пари от ГЕРБ, за да им осигури подкрепата си, както и тази на Атака. Естествено, всичко това се е случвало задкулисно, а парите са били прибирани под масата.

Началото е през 2008 година, когато Волен Сидеров започва да се разпорежда с десетки хиляди лева, въпреки, че приходите в касата на Атака са много по-малко. С тези пари, освен, че се финансирали предизборните кампании на партията, Волен Сидеров водел и гаджето си Деница Гаджева по всякакви екзотични дестинации, замаскирани като работни пътувания.

Според Симеонов отказът на Волен Сидеров да влиза в народното събрание е последен, отчаян ход от негова страна, с който се опитва да привлече малкото си останали избиратели, предават от ПИК.