Футболният отбор на Цветан Василев се разпада

След множеството проблеми около завихрилия се скандал покрай КТБ, банкерът Цветан Василев получи нов удар.

Оказва се, че футболният отбор „Ботев” Пловдив, на който е собственик Цветан Василев, е на път да се разпадне. Ръководството на футболния отбор крои планове да стартира преговори с някои от основните играчи за намаляване на месечните им възнаграждения. Предполага се, че онези от футболистите на Цветан Василев, които не се съгласят заплатите им да бъдат редуцирани, ще бъдат продадени. Снощи от клуба обявиха, че влизат в сила „съществени икономии”, предвид финансовата ситуация, в която се намират, съобщава „Пловдив дерби”.

[caption id="attachment_414818" align="alignright" width="300"]Футболният отбор на Цветан Василев се разпада Футболният отбор на Цветан Василев се разпада[/caption]

Ръководителят на „Ботев” Пловдив изрази надежда, че по този начин ще успеят временно да закрепят положението, докато стихнат проблемите около собственика на клуба Цветан Василев. Първият футболист, който се съгласи да бъде намалено трудовото му възнаграждение бе Иван Цветков. Предстои да преподпише договора си. Докато в отбора, собственост на Цветан Василев се чудят как да закърпят положението, в северната ни съседка Румъния вече доволно потриват ръце.

От там са спрели погледите си на някои от звездите на канарчетата и се надяват, че ще успеят да ги закупят на доста изгодна цена, предвид създалата се финансова криза. Румънските грандове във футбола следят под лупа ситуацията около Хамза, Куртеан, Доре и Лукин. Доре вече е получил доста изкусителна оферта от южната ни съседка Турция. Днес е падежът и на втория транш от трансфера на Тодор Неделев в Майнц. Според договора, отборът на Цветан Василев – „Ботев” Пловдив трябва да прибере сумата от 750 хиляди евро. Не е ясно обаче дали германците не са превели парите по сметките на отбора, които са в КТБ.

Ако парите са преведени в банката на Цветан Василев – КТБ, това на практика означава, че няма да могат да бъдат ползвани от отбора, тъй като сметките на финансовата институция все още са блокирани, пише pik.bg.