Никола Саркози, бившият френски президент, беше прибран от органите на реда за 24 часа

Никола Саркози беше задържан под стража! Бившият френски президент беше прибран от органите на реда и ще бъде под арест в следващите 24 часа. Екс държавният глава все още не е официално арестуван, но униформени са го прибрали под строг конвой поради сериозни обвинения, отправени срещу него.

Никола СаркозиНикола Саркози е обвинен, че се е възползвал от заемания от него пост, за да търгува с влиянието си кто президент, предават от Франс Прес. Информацията идва от източник в съдебната система на Франция, който разкрива, че Саркози ще бъде разпитван във връзка с аферата Бетанкур. Както знаете, въпросната афера касае незаконното финансиране на предизборна кампания.

Съдебната полиция ще разпитва Никола Саркози в рамките на следващите 24 часа. Ако ораните на реда преценят, че има нужда, мярката му за задържане може да бъде удължена с още 24 часа, предават от "24 часа". Ако бъде признат за виновен, Никола Саркози може да лежи три години в затвора и да плати глоба от 375 хиляди евро, което е максималната присъда за търговия с влияние във Франция.

Задържането му пък е безпрецедентна мярка срещу бивш държавен глава.