Никола Саркози задържан под стража!

Гласувайте за статията

Никола Саркози, бившият френски президент, беше прибран от органите на реда за 24 часа

Никола Саркози беше задържан под стража! Бившият френски президент беше прибран от органите на реда и ще бъде под арест в следващите 24 часа. Екс държавният глава все още не е официално арестуван, но униформени са го прибрали под строг конвой поради сериозни обвинения, отправени срещу него.

Никола СаркозиНикола Саркози е обвинен, че се е възползвал от заемания от него пост, за да търгува с влиянието си кто президент, предават от Франс Прес. Информацията идва от източник в съдебната система на Франция, който разкрива, че Саркози ще бъде разпитван във връзка с аферата Бетанкур. Както знаете, въпросната афера касае незаконното финансиране на предизборна кампания.

Съдебната полиция ще разпитва Никола Саркози в рамките на следващите 24 часа. Ако ораните на реда преценят, че има нужда, мярката му за задържане може да бъде удължена с още 24 часа, предават от „24 часа“. Ако бъде признат за виновен, Никола Саркози може да лежи три години в затвора и да плати глоба от 375 хиляди евро, което е максималната присъда за търговия с влияние във Франция.

Задържането му пък е безпрецедентна мярка срещу бивш държавен глава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар