Кубрат Пулев поиска допинг проба преди срещата между двамата, мениджърът на Кличко е бесен

Кубрат Пулев разиграва театър, за да повлияе на психиката на Владимир Кличко преди важния мач между двамата за световната титла на 6 септември. Това обяви мениджърът на украинеца Бернд Бьонте, обвинявайки Кобрата, че се мъчи да развали имиджа на настоящия световен шампион. Повод за гнева на целия щаб на Кличко стана настояването на Кобрата опонентът му да се подложи на допинг тест преди двубоя между тях, а не след него, каквато е практиката на Владимир.

[caption id="attachment_414683" align="alignright" width="300"]Кубрат Пулев и Владимир Кличко Кубрат Пулев и Владимир Кличко[/caption]

От екипа на украинеца обявиха, че причината за това е фактът, че имат уговорка с немската асоциация на професионалните боксьори, чийто правилник изисква пробите за допинг да се дават след мача. Кубрат Пулев обаче не е съгласен с тази практика, изтъквайки, че той винаги е на разположение на представителите на допинг контрола, докато Кличко прави това само след мач.

Мениджърът на украинеца обаче опонира на Кобрата с факта, че клиентът му никога не се е провалял на тест за употреба на забранени вещества. "Кубрат Пулев разиграва един нескопосан сценарий и се опитва да изнерви Влад", категоричен е Бьонте. Допълвайки, че исканата от Кобрата проба е напълно ненужна, предават от ПИК.