Николай Бареков заяви, че тпй е причината за разрешаването на много обществено значими проблеми

Николай Бреков беше единственият неканен гост на консултациите, които се проведоха относно определяне дата за предстоящите избори и обсъждането на създалата се ситуация в резултат от опитите за дестабилизиране на банковата система. Бившият журналист заяви, че благодарение на неговото присъствие на тези консултации са били разрешени много важни проблеми.

Младият политик заяви в ефира на бТВ, че влизането му в залата за консултации, първоначално предизвикало смут сред Бойко Борисвов и останалите политически лидери.

[caption id="attachment_414668" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков няма пари в КТБ[/caption]

Относно присъствието си на вчерашните консултации, Николай Бареков заяви, че е решил да присъства, на тях тъй като той не е замесен в проблема и няма нищо общо с опитите за разклащане на банковата система. Бившият телевизионер коментира ситуацията с банките. Той заяви, че гражданите могат да са спокойни за спестяванията си, тъй като опасност за банковата система няма. Николай Бареков каза, че е разговарял лично с шефа на БНБ, който е заявил, че КТБ няма да фалира.

Според думите му държавата е изтеглила 70 милиона от КТБ, а е внесла 10 милиона, но 60 милиона лева не могат да станата причината за обявяване на несъстоятелност.

Николай Бареков разкри, че държи милионите си в 5 различни банки, но не се страхува за парите си. Той заяви категорично, че няма пари в КТБ. Николай Бареков каза, че е спокоен за спестяванията си, тъй като банките имат пари. Политикът сподели, че снощи са били разнасяни пари из всички клонове на банките, за да могат в понеделник да обслужат всичките си клиенти, желаещи да изтеглят спестяванията си, пише БЛИЦ.