Сергей Станишев остава председател на БСП

Политическата криза, която се разрази в страната, бетонира Сергей Станишев на лидерския пост в БСП.

По всичко личи, че председателят на червените редици се опитва да яхне вълната на дълбоката политическа криза и по този начин да се задържи възможно най-дълго време на партийния престол. При все сгромолясването на БСП на парламентарните избори, новият евродепутат Сергей Станишев няма никакво намерение да се откаже от председателското място в партията. Нещо повече, той дори полага неимоверни усилия да се бетонира, възмущават се неговите опоненти.

[caption id="attachment_414659" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев остава председател на БСП Сергей Станишев остава председател на БСП[/caption]

Днес трябваше да се състои кошмарен пленум за Сергей Станишев, който трябваше да се проведе в партийната централа. За негово огромно щастие обаче, той бе отменен при това само със SMS, изпратен в последния момент. Повече от очевидно е, че Сергей Станишев ще се опита да спечели време с подкрепата на поддръжниците си от „Позитано” 20, макар и малко останали, както и с апаратни хватки. Целта на мероприятието е да утихне напрежението, което се създаде около дезертьорството му в Брюксел и след това да продължи да командва БСП. Ако планът на Сергей Станишев се окаже успешен, то това означава, че Стоилов, Кадиев, Овчаров, Страхил Ангелов и Добрев ще трябва да почакат още известно време, докато успеят да свалят Сергей Станишев от председателското място.

От партията издават, че петимата едва ли ще бездействат във времето до насрочването на заветния партиен конгрес, на който трябва да бъде решена съдбата на Сергей Станишев. Междувременно между депутатите от БСП се разнася мълвата, че Сергей Станишев се готви да предложи изненадващи промени по време на пленума на БСП. Запознати твърдят, че в тяснопартийното ръководство ще влязат Калоян Паргов, който присъства на заседанията на ИБ като шеф на Градския съвет на партията и Атанас Мерджанов, който бе избран за председател на парламентарната група на БСП през миналата седмица. Не е изключено председателят на Народното събрание Михаил Миков да замества Сергей Станишев, когато той замине за Брюксел, пише pik.bg.