Ива Николова напусна TV7

Скандал беляза ефира на сутрешния блок на TV7.

Известната тв водеща на TV7 Ива Николова напусна ефира на сутрешния блок на медията. Като причина за постъпката й бе изтъкнат фактът, че не може да взима обективни мнения от политическите лидери на основните партии. През последните няколко месеца Ива Николова се срещнала с доста откази. Бойко Борисов, Николай Бареков и Лютви Местан, както и представители на Реформаторския блок категорично отказвали да гостуват на TV7.

[caption id="attachment_414636" align="alignright" width="300"]Ива Николова напусна TV7 Ива Николова напусна TV7[/caption]

Ива Николова обясни, че лидерите на партии е трябвало да гостуват на TV7, за да коментират политическата криза в страната. Тъй като никой от тях не пожелал да гостува на медията, журналистката е категорична, че няма как да работи. Напускайки тя заяви, че за нея е било чест да работи с екипа си. Пред информационна агенция „ПИК”, Ива Николова е заявила, че по всяка вероятност още утре ще депозира оставката си пред ръководството на TV7. Тя подчертава, че решението вече е взето и допълва, че не може да изрази благодарността си към хората от TV7, с които е работила.

Припомняме, че на 28 юни., провалилият се кандидат за евродепутат Ивайло Калфин отказа в последния момент да участва в предаването на TV7 „Пряка демокрация”. Предполага се, че действието му е било продиктувано от факта, че е трябвало да излезе в ефир заедно с Нидал Алгафари, който пръв напусна БСП, за да подкрепи проекта АБВ, а след това отново се върна в партията на Сергей Станишев, но от задната врата. Най-скандалното в цялата тази ситуация е, че Калфин не е счел за необходимо да предупреди екипа на предаването, че няма да приема поканата. Бременната в 8-ия месец Юлияна Дончева, която е водеща на предаването „Пряка демокрация”, е била поставена в доста шахова ситуация и се е наложило да търси някой да го замести в последния момент, пише pik.bg.