Гласят шеф на БНБ за служебен премиер

Един от подуправителите на БНБ - Калин Христов ще бъде предложен за служебен премиер, научи ПИК. Това ще се случи по време на консултациите в президентството, които продължават вече повече от два часа. Информацията за предлагането на подуправителя на БНБ за служебен премиер все още не е потвърдена официално.

На консултациите, на които се обсъжда ситуацията в страната ни, присъстват представители на трите на най-големи партии, както на България без цензура и Реформаторите. Сред присъстващите на консултациите са Пламен Орешарски, Михаил Миков и шефът на БНБ - Иван Искров.

[caption id="attachment_414621" align="alignright" width="300"] БНБ Гласят шеф на БНБ за служебен премиер[/caption]

От политическа партия ГЕРБ настояват за незабавна оставка на кабинета. Според експерти това може да доведе до нестабилност в държавата и невъзможност за успокояване на напрегнатата обстановка най-вече в банковия сектор.

Според мълвата единиият от подуправителите на БНБ - Калин Христов ще бъде предложен за служебен премиер. Напомняме ви, че той беше финансов министър по време на управлението на кабинета на Марин Райков.

Бойко Борисова заяви, че за да се успокои обществото в понеделник, когато всички банки ще отворят, е редно да имаме нов министър. Според него това е единственият изход от ситуацията. Въпреки това лидерът на ГЕРБ обяви, че няма да вземе отношение в избора на президента за служебен кабинет.

Очаква Росен Плевнелиев потвърди становището на БНБ, прочитайки декларация от партийте у нас, която ще увери гражданите, че спестяванията им са в безопасност, пише ПИК.