Братя Галеви не притежавали скъпите возила, само ги рекламирали

Дупнишките феодали Братя Галеви се оказаха рекламни лица на Мерцедес. Това е поредната адвокатска хватка, която цели да спаси от комисията „Кушлев” апетитните имоти и лъскавите лимузини на Ангел Христов и Пламен Галев – пише „България днес”. Според новата версия на адвокатите Братя Галеви всъщност не притежават лъскавите коли марка Мерцедес, с които парадираха из дупнишките улици. Те ги ползвали с цел да ги рекламират – отбелязва изданието. Според запознати за тях щели да бъдат извадени документи, че дупнишкото дуо е сключило рекламни договори с чуждите фирми. Колите им били предоставени с очакването, че ВИП личности като тях ще направят реклама на марките.

[caption id="attachment_414567" align="alignleft" width="300"]Братя Галеви Защитата на Братя Галеви опитва да спаси имуществото им от конфискация[/caption]

Много фирми имат тази практика да предоставят свои продукти на известни личности с цел да ги рекламират, като се показват на публични места с тях. Именно това ще бъдат и аргументите на защитата на Братя Галеви, която ще се опитва да отърве от конфискация десетките луксозни коли. Делото е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу Братя Галеви, техните съпруги и контролираните от тях фирми. Общата стойност на иска надхвърля 4 млн. и 250 хил. лв. – отбелязва изданието. След като бе спряно, то ще бъде възобновено наново на 17 юли, тази година.

Нищо чудно този план на защитата да успее, тъй като скъпите лимузини не се водят на името на Братя Галеви, а на офшорки с подставени собственици.

Все още не е ясно къде към момента се намират дупнишките бандити, които духнаха от България, щом присъдите им бяха потвърдени.