Канибалът Луис Суарс получи неочаквана подкрепа от страна на жертвата си Джорджо Киелини

Луис Суарес беше защитен най-неочаквано от Джорджо Киелини - човекът, който стана жертва на канибалските му наклонности. Италианецът се изказа в подкрепа на уругваеца, който се опита да отхапе част от рамото му по време на двубоя между двата национални отбора, в който се решаваше кой тим ще продължи на осминафинала на Световното първенство в Бразилия.

[caption id="attachment_414507" align="alignright" width="300"]Луис Суарес получи подкрепа от жертвата си Киелини Луис Суарес получи подкрепа от жертвата си Киелини[/caption]

По време на двубоя Луис Суарес захапа Киелини - действие, което не беше забелязано от съдията на мача. В последствие обаче ФИФА наложи изключително сурово наказание на "канибала" - той ще пропусне девет мача на националите на Уругвай и четири месеца няма право да играе никакъв футбол. В това число и да стъпва на стадиони.

Самият Киелини определи наказанието като твърде сурово, дори и за груб играч като Луис Суарес. "В момента в мен няма никакви чувства на радост или пък на отмъщение към Суарес", категоричен е италианският национал. И допълва, че изцяло подкрепя както противника си, така и цялото му семейство, тъй като им предстои много труден момент.

"Винаги съм приемал решенията на централата, но намирам санкцията на Луис Суарес за прекалено жестока", написа Киелини в сайта си. И допълни, че се надява поне да допуснат уругваеца до стадионите в Бразилия, за да подкрепя съотборниците си от близо по време на оставащите им срещи от Мондиала, предават от ПИК.