Предсрочни избори със сигурност ще има, вече е ясна и датата за тях

Предсрочни избори със сигурност ще има. Това стана ясно след проведеното днес заседание на Народното събрание. С;ед края му Сергей Станишев - лидер на Коалиция за България обяви и датата, на която ще се случат те, а именно 5 октомври.

[caption id="attachment_414495" align="alignright" width="300"]Предсрочни избори ще има на 5 октомври Предсрочни избори ще има на 5 октомври[/caption]

Това е било решението на всички партии, след няколкочасови консултации в Народното събрание. Бившият премиер, който от днес вече не е депутат, обяви още, че партиите са се договорили да подкрепят усилията на страната да се укрепи банковата система, особено с оглед на последните събития.

Също така всички важни за България въпроси ще бъдат обсъждани на специални консултации при президента Росен Плевнелиев.

Избраната дата за предсрочни избори означава само едно - че правителството на Пламен Орешарски най-накрая ще се вслуша в исканията на хората и ще подаде оставка. Много от онлайн потребителите заподозряха поредния опит за измама от страна на кабинета.

Според наблюдателни форумци, на 5 октомври се пада Курбан Байрямът - един от най-големите мюсюлмански празници. Когато стотици автобуси от Турция ще пристигнат в България, уж за празника. И междувременно и ще гласуват, притеснени са избирателите, предават от "24 часа".