Цветлин Йовчев е категоричен, че слухът за фалита на Първа Инвестиционна банка е грозна инсинуация

Цветлин Йовчев отговори на все по-нарастващата паника, че Първа Инвестиционна банка е пред фалит. Министърът на вътрешните работи е категоричен, че слухът, че ПИБ фалира, е долна инсинуация, целяща да разклати държавата. И допълни, че самият той има пари там и не възнамерява да ги тегли.

[caption id="attachment_414492" align="alignright" width="243"]Цветлин Йовчев проговори за фалита на ПИБ Цветлин Йовчев проговори за фалита на ПИБ[/caption]

Пред журналисти министърът дори показа документ, удостоверяващ, че действително има средства в ПИБ. "Сумата не е огромна, но е съизмерима със заплатата ми", обясни Йовчев. Министърът отговори и на въпроса дали някой съзнателно пуска смс-и и имейли със слуха за фалит.

Действително, подобни съобщения има и в момента се води разследване, за да се установи кой стои зад опитите да се всее паника. Цветлин Йовчев е категоричен, че БНБ е стабилна, както и всички останали банки в страната. Няма проблеми с ликвидността.

Министърът допълни още, че държавата разполага с достатъчно ресурси, за да се въздейства на всеки опит за злонамерена атака срещу нея. А такъв опит в момента действително има, категоричен е министърът, предават от "24 часа".